, rubrika Aktuality

Pacienti na chirurgii mohou využívat nové pokoje

V Nemocnici Na Homolce jsme otevřeli novou část lůžkového oddělení všeobecné chirurgie. Pacienti mají ode dneška k dispozici čtyři nové pokoje v nadstandardním provedení v moderním designu, včetně sociálního zázemí.

„Těší mě, že pacienti, kteří u nás podstoupí chirurgický zákrok, se v naší nemocnici budou cítit zase o něco lépe. Všichni víme, že psychická podpora hraje v uzdravování zásadní roli,“ říká primář oddělení všeobecné chirurgie MUDr. Ronald Pospíšil.

„Investice do zázemí pro pacienty jsou pro nás naprosto klíčové a v podobném duchu budeme v tomto roce pokračovat i s dalšími projekty. Komfortnější prostředí potřebují pacienti i zdravotnický personál, jehož úkolem je zajistit kvalitní medicínskou péči,“ říká MUDr. Petr Polouček, MBA, ředitel Nemocnice Na Homolce. „Rozvoj nemocnice aktuálně probíhá napříč všemi obory a my děláme maximum proto, abychom všechny naplánované projekty uskutečnili, i přes rostoucí náklady," doplňuje ředitel Polouček.

Chirurgické oddělení Nemocnice Na Homolce poskytuje zdravotní péči v celé šíři oboru

Kromě standardních operací jako jsou operace kýl, žlučníků, prsou, apod., rutinně provádíme i operace plic, jícnu, žaludku, slinivky břišní, žlučových cest a střevní operace. Naše chirurgie se opírá o široké zázemí spolupracujících oborů. Jsme vyhlášeni moderními léčebnými postupy, a proto i chirurgické oddělení, pokud to pacientův stav dovoluje, upřednostňuje miniinvazivní chirurgii, jako jsou laparoskopické metody a operace robotem, se kterými máme již bohaté zkušenosti a plánujeme je v budoucnu nadále rozvíjet.

Nemocnice Na Homolce je vyhlášená moderními léčebnými postupy, a proto i chirurgické oddělení, pokud to pacientův stav dovoluje, upřednostňuje miniinvazivní chirurgii, jako jsou laparoskopické metody a operace robotem, se kterými máme již bohaté zkušenosti a plánujeme je v budoucnu nadále rozvíjet.

V oblasti diagnostiky chirurgové úzce spolupracují s interním oddělením (včetně endoskopického centra disponující nejmodernější technikou), oddělením radiodiagnostiky (CT, magnetická rezonance, mamograf, atd.), oddělením nukleární medicíny ( PET/CT), oddělením klinické onkologie a s patologickým oddělením (histologické zpracování vzorků včetně peroperačních biopsií). Díky excelentní spolupráci s obory, jako jsou urologie, cévní chirurgie, kardiochirurgie, gynekologie, ortopedie a ORL a skvělému zázemí zkušených anesteziologů a intenzivistů, mohou naši chirurgové provádět i ty nejtěžší operační zákroky.