, rubrika Aktuality

Movember – měsíc mužského zdraví

Jako každý listopad se připojujeme k celosvětové kampani Movember a k nadačnímu fondu Muži proti rakovině (označit) na podporu mužského zdraví a prevence rakoviny prostaty, kterou každý rok onemocní více než 8000 Čechů. 

I když rakovina prostaty postihuje spíše starší muže, již po 40. roce riziko tohoto nádorového onemocnění roste. Proto se mužům doporučuje návštěva urologa a odběru PSA (prostatický specifický antigen), a to i v případě, že žádné obtíže ještě nemají. Při zvýšených hodnotách se pak odebírá vzorek, který se odešle na bioptické vyšetření a podle výsledků volí lékaři odpovídající postup. S vyšetřením vám můžeme pomoci i v naší nemocnici, kde nabízíme komplexní urologickou diagnostiku a léčbu. Máme zde největší zkušenosti s mininvazivními robotickými operacemi. Strach a stud určitě nejsou na místě. Čím dříve se nádor zjistí, tím úspěšnější je léčba.

Přidejte se k osvětové kampani spolu s námi. Začněte třeba tím, že si necháte narůst knírek a objednáte se na preventivní vyšetření. Jsme tu pro vás.