, rubrika Aktuality

Budete volit u nás v nemocnici?

Volby do Evropského parlamentu se konají 24.–25. 5. 2019. Pokud budete v té době hospitalizováni v Nemocnici Na Homolce, můžete odvolit v naší volební místnosti. Podmínkou je, že: 1) se zaregistrujete k volbám v Nemocnici Na Homolce, tj. necháte se zapsat do seznamu voličů na sekretariátu příslušného oddělení, a to nejpozději do 4. 5. 2019, nebo 2) si zajistíte v místě trvalého bydliště voličský průkaz.

Pozor! Jestliže budete zaregistrováni k volbám v Nemocnici Na Homolce, nemůžete už volit v místě svého trvalého bydliště, když vaše hospitalizace skončí ještě před termínem voleb nebo bude z nějakého důvodu zrušena. V takovém případě vám nezbývá než přijet odvolit k nám. Nahlášeného voliče nelze totiž ze seznamu dodatečně vyškrtnout (toto nařízení platí i pro občany Prahy 5). Proto doporučujeme zajistit si raději voličský průkaz. S voličským průkazem se můžete zúčastnit voleb v jakémkoli volebním okrsku na území ČR.

Volební místnost bude zřízena v hlavní budově nemocnice v 5. patře vedle prodejny květin. Volební komise bude zároveň obcházet lůžková oddělení, a umožní tak volit i ležícím pacientům.