, rubrika Aktuality

Otevřeli jsme nově zrekonstruované ARO

Nemocnice Na Homolce dnes slavnostně otevřela nově zrekonstruované a zmodernizované Oddělení anesteziologie a resuscitace. Po Oddělení všeobecné chirurgie se jedná o další realizovaný projekt modernizace lůžkových oddělení nemocnice. 

Díky stavebním úpravám se podařilo rozšířit kapacitu oddělení ARO, vznikl nový třílůžkový box, díky kterému se zvyšuje počet lůžek na deset. Kromě celkové rekonstrukce pacientských boxů byly na celém oddělení položeny nové podlahy, podhledy, osvětlení, pořídil se nový vestavný nábytek. Nové jsou i veškeré „skryté“ technologie jako vzduchotechnika, chlazení, datové i elektrické sítě. Datové sítě na boxech do blízké budoucnosti umožní přímé užití dat z přístrojové techniky a monitorů v nemocničním informačním systému, a přiblížit se tak více digitalizované dokumentaci.

Rekonstrukcí prošlo i sociální zázemí pro zaměstnance. „Lůžková část ARO sloužila bez větších úprav od otevření nemocnice. Rekonstrukce nám přináší zlepšení technického stavu oddělení a kvalitnější podmínky pro péči o pacienty v kritickém stavu. Navýšení lůžkové kapacity by mělo zlepšit dostupnost intenzivní péče především pro pacienty z chirurgických oborů. Velký dík patří všem, kteří se na rekonstrukci podíleli,“ komentuje rekonstrukci oddělení primář ARO, MUDr. Viktor Kubricht, Ph.D.

„Mám velkou radost, že se podařilo úspěšně dokončit další významný projekt, a můžeme tak pokračovat v plánování a realizacích rekonstrukcí lůžkových částí na ostatních odděleních s cílem zlepšit podmínky pro naše pacienty a zaměstnance“, říká ředitel nemocnice, MUDr. Petr Polouček, MBA.