, rubrika Aktuality

Kardiologický den Petra Niederleho 2023

Sdružení ambulantních kardiologů ČR, Kardiocentrum Nemocnice Na Homolce, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky a Státní ústav pro kontrolu léčiv ve spolupráci s Českou lékařskou komorou pořádají v hotelu Clarion Clongress Hotel již čtrnáctý ročník Kardiologické dne Petra Niederleho.

Této vzdělávací akce se každoročně účastní několik set odborníků z celé České republiky: lékaři kardiocenter, ambulantní specialisté, plátci a regulátoři.

Odborným garantem akce je prof. Petr Neužil, primář kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce, který zároveň předsedá arytmologického bloku. 

Setkání se koná na památku předního českého kardiologa prof. Petra Niederleho, průkopníka české echokardiografie a dlouholetého primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce.     

Cílem jednodenní akce je zprostředkovat nové zkušenosti a poznatky o farmakoterapii, invazivních léčebných metodách a technologiích v kardiologii, kardiochirurgii a také upozornit na potřebu úzké spolupráce mezi hospitalizační péčí a ambulantní praxí. 

Kardiologové z Nemocnice Na Homolce budou prezentovat své zkušenosti z inovativní metody ablace pulzním polem, kardioneuroablace nebo stimulační léčby srdečního selhání.

V odpoledním bloku pak zazní stěžejní téma našich kardiochirurgů – miniinvazivní přístupy v léčbě chlopenních vad. Odborný program tradičně doplní rozsáhlá diskuse, chybět nebudou ani legislativní aspekty kardiologické péče.

Pozvánka >>