, rubrika Aktuality

Opatření proti šíření COVID-19 v Nemocnici Na Homolce

Prosíme pacienty, aby vzali na vědomí, že Nemocnice Na Homolce není zaměřena na léčbu infekčních onemocnění. Neobracejte se proto prosím na naše zdravotníky v případě podezření na nákazu novým typem koronaviru. Naším úkolem je zabránit šíření infekce v nemocnici a chránit tak jednak pacienty, jejichž imunitní systém je oslaben, například po operaci, a jednak personál, který o ně pečuje.

Žádáme pacienty, kteří se chystají navštívit naši nemocnici, aby dodržovali následující pokyny:

  • Pokud máte příznaky respiračního onemocnění (kašel, horečku, dušnost, bolesti na hrudi) a současně jste pobývali v některé z vyhlášených rizikových oblastí, svou návštěvu nemocnice odložte. Jste-li už objednáni, přeobjednejte se prosím.
  • Pokud nemáte příznaky respiračního onemocnění, ale byli jste v předchozích 14 dnech v rizikových oblastech, nejprve konzultujte svou situaci a vhodnost návštěvy naší nemocnice s pracovníky příslušné krajské hygienické stanice – v Praze to jsou pobočky Hygienické stanice Hlavního města Prahy (www.hygpraha.cz).

Primárně místo cesty do nemocnice volejte na speciální infolinky Státního zdravotního ústavu: 724 810 106, 725 191 367 (v provozu denně od 9 do 21 hodin nebo na tísňovou linku 112.

Zároveň v rámci preventivních opatření zavedla nemocnice od 3. března do odvolání zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních.

Aktuální informace najdete na webu Státního zdravotního ústavu (www.szu.cz), Ministerstva zdravotnictví ČR (www.mzcr.cz) a krajských hygienických stanic.

Děkujeme, že chráníte sebe i všechny ve vašem okolí!