Stravovací služby

Jídelna 1. patro

Otevírací doba: 8:30-19:00 hod.

Denní nabídka: tři teplá svačinová jídla, dvě polévky, čtyři obědová jídla + tři minutky, dvě teplá jídla k večeři, studený bufet, velký výběr zeleninových salátů, ovoce, zákusků, a nápojů

Prodejna potravin 1. patro

Otevírací doba: po-pá 7:00-19:00, so-ne 8:00-19:00 hod.

Kavárna s terasou 1. patro

Otevírací doba: 8:30-19:00 hod.

Občerstvení 5. patro

Velký výběr výrobků studené kuchyně

Otevírací doba: 6:45-15:00 hod.

 

Novinka:

Nemocnice Na Homolce zavádí moderní technologii úpravy potravin tzv. blixováním

 Tento týden na poradě vrchních sester představili zástupci naší jídelny koncepci blixované stravy. Blixování je speciální způsob rozmělňování potravin o rozličných konzistencích, které pomáhá s výživou pacientů s poruchou polykání nebo seniorů se specifickými potřebami. Cílem je snížení rizika vdechnutí stravy, možnost zařazení nových potravin a zpestření jídelníčku našim pacientům. Úprava rizikových potravin blixováním přináší pacientům větší množství a pestrost chutí, ale především také navýšení příjmu důležitých nedostatkových živin. Potraviny upravené v tzv. blixeru (přístroji kombinujícím vlastnosti mixéru a kutru) mají konzistenci velmi jemné paštiky nebo kaše a pacienti je mohou bez problémů spolknout. Věříme, že naši pacienti budou spokojeni a pozitivně zhodnotí nový způsob úpravy stravy.

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace