Stravovací služby

Aktuality:

UPOZORNĚNÍ: V souvislosti s vývojem celosvětové epidemie koronaviru COVID 19 mají od 16 8. do odvolání přístup do jídelny od 7:00 do 13.00 hod. v 1. patře pouze zaměstnanci Nemocnice Na Homolce a zaměstnanci společností sídlících v budově NNH (ÚJV Řež, B. Braun, HPC, Program H plus, R.centrum Homolka, ČLK, Stomatochirurgické centrum Podstata – Hudler) po předložení zaměstnanecké kartičky.

Pro ostatní je jídelna otevřena od 13:00 - 19:00 hod., kavárna pak od 9:00 do 16:00 hod.

„V souladu s mimořádným opatření vydaném jako příloha usnesení vlády ze dne 26. července 2021 č. 699, Změna Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví o omezení maloobchodu a poskytování služeb, které stanoví v článku I/16 podmínky pro vstup osob do stravovacího zařízení s veřejným provozem (očkování, prodělání nemoci, PCR test, POC test, samotest etc.).“


I nemocniční strava nemusí být nuda
„I nemocniční strava nemusí být nuda“, říkají v rozhovoru pro časopis Gastro&Hotel šéfkuchař Nemocnice Na Homolce Pavel Záleský a vedoucí stravovacího provozu Mirek Krotký. Celý rozhovor ke stažení zde.

Nemocnice Na Homolce používá moderní technologii úpravy potravin tzv. blixováním

Blixování je speciální způsob rozmělňování potravin o rozličných konzistencích, které pomáhá s výživou pacientů s poruchou polykání nebo seniorů se specifickými potřebami. Cílem je snížení rizika vdechnutí stravy, možnost zařazení nových potravin a zpestření jídelníčku našim pacientům. Úprava rizikových potravin blixováním přináší pacientům větší množství a pestrost chutí, ale především také navýšení příjmu důležitých nedostatkových živin. Potraviny upravené v tzv. blixeru (přístroji kombinujícím vlastnosti mixéru a kutru) mají konzistenci velmi jemné paštiky nebo kaše a pacienti je mohou bez problémů spolknout.

Stravovací provozy:

Jídelna 1. patro - od 7:00 do 13:00 hod. POUZE pro zaměstnance

Otevírací doba: PO-PÁ 7:00-19:00 hod. SO-NE 8:00-19:00

Denní nabídka: tři teplá svačinová jídla, dvě polévky, čtyři obědová jídla + tři minutky, dvě teplá jídla k večeři, studený bufet, velký výběr zeleninových salátů, ovoce, zákusků, a nápojů.

Prodejna potravin 1. patro - otevřeno i pro veřejnost

Otevírací doba: PO-PÁ 7:00-19:00, SO-NE 8:00-19:00 hod.

Kavárna s terasou 1. patro - otevřeno i pro veřejnost

Otevírací doba: PO-PÁ 9:00-16:30 hod.

Občerstvení 5. patro - otevřeno i pro veřejnost

Velký výběr výrobků studené kuchyně

Otevírací doba: PO-PÁ 6:45-14:30 hod.

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace