Stravovací služby

 

Aktuality:

Nemocniční jídla, kterým pamětníci neuvěří
Nemocniční stravování už dávno není smutné téma, určitě ne v naší nemocnici, popisuje vedoucí oddělení stravování Mirek Krotký v článku pro PrahaIN.cz„Chceme, aby se naši pacienti u nás vždycky cítili co nejlépe i po psychické stránce, proto sestry a nutriční terapeutky s pacienty sestavují jídelníček individuálně na míru, s ohledem na jejich diagnózu, ale i chutě a zvyklosti. V tom jsme jako nemocnice skutečně nadstandardní. Dobré jídlo je důležité pro rychlou léčbu a rekonvalescenci pacientů, pečlivě se sleduje, jaká jídla jsou u pacientů oblíbená, a na základě vyhodnocení se jídelní lístek neustále aktualizuje. Děláme všechno proto, abychom si stále udrželi vysokou laťku. Stejnou péči, jakou věnujeme našim pacientům, dostávají i naši zaměstnanci.“

Celý článek si můžete přečíst zde.
 

Nemocnice Na Homolce používá moderní technologii úpravy potravin tzv. blixováním
Blixování je speciální způsob rozmělňování potravin o rozličných konzistencích, které pomáhá s výživou pacientů s poruchou polykání nebo seniorů se specifickými potřebami. Cílem je snížení rizika vdechnutí stravy, možnost zařazení nových potravin a zpestření jídelníčku našim pacientům. Úprava rizikových potravin blixováním přináší pacientům větší množství a pestrost chutí, ale především také navýšení příjmu důležitých nedostatkových živin. Potraviny upravené v tzv. blixeru (přístroji kombinujícím vlastnosti mixéru a kutru) mají konzistenci velmi jemné paštiky nebo kaše a pacienti je mohou bez problémů spolknout.
 

 

Stravovací provozy:

Jídelna 1. patro

Otevírací doba: PO-PÁ 7.00–19.00, SO-NE 8.00–19.00 hod.
Denní nabídka: tři teplá svačinová jídla, dvě polévky, čtyři obědová jídla + tři minutky, dvě teplá jídla k večeři, studený bufet, velký výběr zeleninových salátů, ovoce, zákusků, a nápojů.


 

Prodejna potravin 1. patro

Otevírací doba: 
PO-PÁ 7.00–19.00, SO-NE 8.00–19.00 hod.
 

Kavárna s terasou 1. patro

Otevírací doba:
PO-NE 9.00–18.00 hod.

 

Bistro 5. patro

Velký výběr výrobků studené kuchyně
Otevírací doba:
PO-PÁ 7.00–15.00 hod.