Stravovací služby

 

Aktuality:

I nemocniční strava nemusí být nuda

„I nemocniční strava nemusí být nuda“, říkají v rozhovoru pro časopis Gastro&Hotel šéfkuchař Nemocnice Na Homolce Pavel Záleský a vedoucí stravovacího provozu Mirek Krotký.

 

Nemocnice Na Homolce používá moderní technologii úpravy potravin tzv. blixováním

Blixování je speciální způsob rozmělňování potravin o rozličných konzistencích, které pomáhá s výživou pacientů s poruchou polykání nebo seniorů se specifickými potřebami. Cílem je snížení rizika vdechnutí stravy, možnost zařazení nových potravin a zpestření jídelníčku našim pacientům. Úprava rizikových potravin blixováním přináší pacientům větší množství a pestrost chutí, ale především také navýšení příjmu důležitých nedostatkových živin. Potraviny upravené v tzv. blixeru (přístroji kombinujícím vlastnosti mixéru a kutru) mají konzistenci velmi jemné paštiky nebo kaše a pacienti je mohou bez problémů spolknout.

 

Stravovací provozy:

Jídelna 1. patro

Otevírací doba: PO-PÁ 7.00–19.00, SO-NE 8.00–19.00 hod.

Denní nabídka: tři teplá svačinová jídla, dvě polévky, čtyři obědová jídla + tři minutky, dvě teplá jídla k večeři, studený bufet, velký výběr zeleninových salátů, ovoce, zákusků, a nápojů.

 

Prodejna potravin 1. patro

Otevírací doba: PO-PÁ 7.00–19.00, SO-NE 8.00–19.00 hod.

 

Kavárna s terasou 1. patro

Otevírací doba: PO-NE 10.00–19.00 hod.

 

 

Bistro 5. patro

Velký výběr výrobků studené kuchyně

Otevírací doba: PO-PÁ 7.00–15.00 hod.