, rubrika Aktuality

Konference o intenzivní medicíně

Nemocnice Na Homolce uspořádala 6. října 2021 v prostorách konferenčního centra konferenci Intenzivní medicína v praxi, určenou zejména sestrám a ošetřovatelskému personálu. Zúčastnilo se jí 200 zdravotníků z nemocnic z celé České republiky.

Oblast intenzivní medicíny je dynamicky se rozvíjející obor, jehož význam a povědomí ještě více zesílil v souvislosti s pandemií covid-19 a péčí o těžce nemocné. Konference se však zaměřila nejen na problematiku péče o covid pacienty, ale na základní témata intenzivní medicíny. Zazněly příspěvky týkající se problematiky a novinek v oblasti cévních a žilních vstupů, zvládání bolesti, nutriční podpory, zazněly i přednášky o managementu urgentní péče.

Přednášejícími byli přední odborníci z Nemocnice Na Homolce, Fakultní nemocnice Motol či Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Psychiatr MUDr. Radkin Honzák přednesl i cenný příspěvek na téma sdělování špatných zpráv. Ten se stal také spolu s ředitelem nemocnice MUDr. Petrem Poloučkem, MBA jedním z kmotrů nové aktualizované knihy Mgr. Gabriely Kapounové Ošetřovatelství v intenzivní péči, která je cenným průvodcem pro ošetřovatelský personál.