, rubrika Aktuality

Homolka zajistí pro léčbu pacientů s Covid-19 10 ventilovaných lůžek a 20 lůžek pro oxygenoterapii

Po včerejším intenzivním jednání s Ministerstvem zdravotnictví a s vedením Fakultní nemocnice v Motole oznámil dnes ředitel Nemocnice Na Homolce Petr Polouček, že Homolka zajistí pro léčbu pacientů s Covid-19 10 ventilovaných lůžek a 20 lůžek pro oxygenoterapii.

„Naším cílem je zajistit péči jak pacientům s Covid-19, tak i ostatním akutním pacientům, s jinými vážnými onemocněními,“ řekl ředitel Nemocnice Na Homolce Petr Polouček. Nadále jedeme na Homolce v omezeném režimu, který jsme vzhledem k epidemiologické situaci a nařízení Ministerstva zdravotnictví v naší nemocnici nastavili již 16. 3. 2020. Omezili jsme neakutní operační výkony a neakutní ambulantní vyšetření a všechna oddělení v tomto nastaveném režimu aktuálně fungují,“ dodal Polouček.

Nemocnice Na Homolce společně s Fakultní nemocnicí v Motole vyčlení pro léčbu pacientů s Covid-19 celkem 90 lůžek. Homolka bude mít v řádu dnů pro akutní pacienty připravených 8 ventilovaných lůžek na ARO a další lůžka budou v případ potřeby zřízena na ostatních odděleních. Celkem bude Homolka schopna zajistit 10 ventilovaných lůžek a 20 lůžek pro oxygenoterapii.